ҮҮНИЙГ ХЭРЭГЛЭСНЭЭР МИНИЙ НОЙР БУЛЧИРХАЙ ЯГ Л “ЦАГ” ШИГ АЖИЛЛАДАГ БОЛСОН!


Нойр булчирхай нь хоол боловсруулах хамгийн том эрхтэн бөгөөд уураг, өөх тос, нүүрс усыг задлах ферментүүдийг ялгаруулж, хоол боловсруулах үйл ажиллагаанд оролцдог аж. Нойр булчирхай гэдэг нь дасан зохицох чадвартай “холимог булчирхай” юм.

Энэ нь гадаад болон дотоод шүүрлийн хоёр үйл ажиллагаатай. Ингээд нойр булчирхайн өвчнийг хэрхэн гэрийн аргаар хялбархан эмчилж болох талаар мэдээлэлтэй хамтдаа танилцацгаая.

Үүнийг хэрэглэснээр миний нойр булчирхай яг л “цаг” шиг ажилладаг болсон!

Гадаад шүүрэл нь хоол боловсруулахад оролцдог уураг, нүүрс ус, өөх тос зэрэг ферментүүдийг ялгаруулдаг билээ. Бидний идэж буй хүнсний бүтээгдэхүүний уураг, өөх тос маань моно сахар, амин хүчил болтлоо задарч энгийн хэлбэрт шилжихээр нарийн гэдэсний ханаар цус руу шингэж шимэгдэх үйл ажиллагаа явагдснаар бие организм тэжээгддэг байна. Ингэснээр дотоод шүүрлийн үйл ажиллагаа нь хүний цусан дахь сахарын хэмжээг тохируулж өгдөг ажээ.

1. Жор

Орц:

1 том цайны халбага үхрийн нүдний навч

1 жижиг халбага календула цэцэг

1 жижиг халбага гааны навч

250 мл буцалсан ус

Хийх арга:

Бүх орцоо саванд хийж дээрээс нь буцалсан усаа хийгээд 30 минут болсны дараа хэрэглэхэд бэлэн болно. Үүнээс өдөрт 3 удаа 2 халбагыг ууна.

2. Жор

Орц:

1 том цайны халбага үхрийн нүдний навч

1 жижиг халбага алтантовч цэцэг

2 жижиг халбага мойл жимс

1 жижиг халбага орегано (oregano) ургамал

500 мл буцалсан ус

Хийх арга:

Бүх орцоо саванд хийж дээрээс нь буцалсан усаа хийгээд 5-6 цаг болсны дараа хэрэглэхэд бэлэн болно. Хоол идэхээс 30 минутын өмнө аяганы 1/4 хийж өдрийн 2 ууна.

3. Жор

Орц:

1 том цайны халбага яргуйны үндэс

1 жижиг халбага меллисагийн (melissa) навч

1 жижиг халбага бамбай өвчний үндэс

300 мл буцалсан ус

Хийх арга:

Буцалсан усаа 15 минут хөргөсний дараа бүх орцоо дээрээс нь хийгээд 20 минут болсны дараа хэрэглээрэй. Ингээд элдсэн шингэнээсээ өдөрт 2 удаа хоол идэхээс 20 минутын өмнө цайны халбагаар 3 удаа ууна.

4. Жор

Орц:

1 том цайны халбага үхрийн нүдний навч

1 жижиг халбага календула цэцэг

1 жижиг халбага алтантовч цэцэг

1 жижиг халбага нимбэгний үрсэн хальс

2 жижиг халбага мэлрэг цэцэг

2 жижиг халбага яргуй цэцэг

500 мл буцалсан ус

Хийх арга:

Бүх орцоо саванд хийж дээрээс нь буцалсан усаа хийгээд 20 минут болсны дараа уух зүйл тань хэрэглэхэд бэлэн болно. Үүнийгээ хоол идэхээс 2 цагийн өмнө цайны халбагаар 2 удаа ууна.

5. Жор

Орц:

2 том цайны халбага далдуу модны цэцэг

1 том халбага үхрийн нүдний навч

1 жижиг халбага нэрс жимс

1 жижиг халбага царс модны холтос

1 жижиг халбага туулайн бөөр жимс

2 л буцалсан ус

Хийх арга:

Буцалсан усаа 15 минут хөргөсний дараа бүх орцоо саванд хийж дээрээс нь хийнэ.

Бэлтгэсэн зүйл тань 15 минут болсны дараа хэрэглэхэд бэлэн боллоо гэсэн үг. Үүнийгээ хоол идэхээс 1 цагийн өмнө аяганы 1/4 хийж өдрийн 1 ууна.

6. Жор

Орц:

1 том цайны халбага календула цэцэг

1 жижиг халбага ногоон арц (juniper ) жимс

1 жижиг халбага нэрс жимс

2 жижиг халбага халгай

2 жижиг халбага адуун сүүл өвс

2 л буцалсан ус

Хийх арга:

Буцалсан усаа 5 минут хөргөсний дараа бүх орцоо дээрээс нь хийнэ. Ингээд таны бэлтгэсэн ундаа 20 минут болсны дараа хэрэглэхэд бэлэн болох ба түүнээсээ аяганы 1/4 -ын хэмжээтэйг авч өдөрт 1 удаа уугаарай.

twitter share 0
Таны ямар жилтэй вэ?
Та Like дарж саналаа өгсөн ч таны санал нэмэгдэхгүй байвал Confirm дээр дарж саналаа баталгаажуулна уу! Та саналаа өгсөнөөр Facebook дээрээ өөрийн жилийн зурхайг хүлээн авч байх болно.
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд anews.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.